Tessa Wullaert beschouwt voor op de finale van de Champions League

26 mei 2016 13:30

Zaterdag is er de finale in de Champions League tussen Real Madrid en Atlético Madrid, maar vanavond (18 uur) staat de finale bij de vrouwen op het programma. Mét een Belgische: Tessa Wullaert kan de tweede Belgische vrouw worden die de Beker met de grote oren wint.

In 2009 won Femke Maes met Duisburg de Women's Cup, nu kan Tessa Wullaert de tweede Belgische worden op de erelijst. Al moet het dan wel voorbij het erg sterke Lyon raken, dat met Hegerberg ook een erg gemotiveerde topschutter in de rangen heeft.

"Een sterke tegenstander", beseft ook Tessa Wullaert. Al blijft het devies van de Red Flame altijd dezelfde: "We gaan met Wolfsburg altijd van eigen sterkte uit. En dat moeten we ook doen, dan hoeven we van niemand schrik te hebben."

Supersub?

Wullaert kreeg dit seizoen 796 speelminuten in de competitie in 8 basisplaatsen en 8 invalbeurten. Invallen deed ze ook in de gewonnen bekerfinale tegen Sand en ook in de Champions League mocht ze 5 keer aantreden. Over alle competities samen scoorde ze vijf keer.

Minder dan de 18 waarmee ze vorig jaar topschutter werd in de BeNe League natuurlijk, maar voor een eerste jaar in de erg sterke Duitse competitie zeker niet slecht. Wullaert leerde dit jaar heel veel bij en kan de komende jaren daarvan de vruchten plukken.

Ga die boete betalen - Tessa Wullaert

Teamgenote Nilla Fischer gaf op de webstek van de UEFA een voorstelling van haar ploeggenotes. Over Wullaert zei ze: "Een gevaarlijke aanvalster. Ze gaat heel sterk worden voor ons de komende jaren."

Wat ze ook nog moet leren? Op de juiste plaatsen parkeren. "Ze denkt dat ze overal kan parkeren", aldus nog Fischer. Een woordje uitleg, Tessa? "Ik heb een boete gekregen voor fout parkeren, maar ik ga ze betalen. Geen nood", geeft ze toe aan Voetbalkrant.com. Parkeert ze vanavond een balletje in doel? Vanaf 18 uur kan u het ontdekken.

Wolfsburg is de underdog bij de bookmakers, een inzet van 60 euro op hen kan u meteen 285 euro opleveren. Via ons kan u een gratis bonus van 60 euro claimen!

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.