Wie wordt kapitein bij Anderlecht? Tielemans, Defour, Deschacht,...

27 mei 2016 12:58

Door het vertrek van Silvio Proto moet de nieuwe trainer van Anderlecht voor volgend seizoen een nieuwe kapitein kiezen. De vraag is wie dat gaat worden, want er zit wel een natuurlijke leider in de kleedkamer, maar die is pas 19.

Steven Defour en Olivier Deschacht zijn de logische keuzes. Het probleem is dat die eerste niet zeker is of hij blijft en dat een deel van de fans het daar niet eens mee zal zijn. De tweede wil de aanvoerdersband zelfs niet meer. Daarbij is het nog niet zeker of Deschacht nog basisspeler zal zijn volgend seizoen. En de band aan een nieuwe speler geven, is in de meeste ploegen 'not done'.

Blijft over: Youri Tielemans. Wel een jongen die dat natuurlijk leiderstalent in zich heeft, maar hij is pas 19 en heeft een eigen willetje. Hem de aanvoerdersband geven kan twee kanten op: ofwel bloeit hij helemaal open met meer verantwoordelijkheid, ofwel gaat hij eraan ten onder omdat hij de kleedkamer niet op één lijn kan krijgen. Bij de fans zou het alvast goed aankomen.

Een andere optie is om Deschacht te overtuigen kapitein te worden en de band aan Tielemans te geven indien Deschacht niet speelt. Een soort vice-aanvoerder dus.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.