Experimenteel Spanje wint zonder 'Madrilenen' een oefenduel tegen Bosnië-Herzegovina

29 mei 2016 20:39

Spanje heeft de voorbereiding op het EK goed ingezet. Het team van bondscoach Vincente Del Bosque zette Bosnië-Herzegovina met 3-1 opzij. De uitblinker bij de Spanjaarden was een speler van Celta de Vigo.

Zaterdag was er nog de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid, dus Spanje trad zonder 'Madrilenen' aan in de oefenpot. Maar zo kregen enkele andere jongens - waaronder Hector Bellerin (Arsenal) - de kans om zich te tonen. De 21-jarige rechtsachter zit wel niet in de EK-selectie en maakte zijn debuut voor La Roja.

Nolito (Celta de Vigo) zag het als een ideale gelegenheid om zich te laten opmerken en brak de match open met twee doelpunten. Spanje op rozen en 2-0 voor. Op het halfuur kwam Bosnië langszij via Emir Spahic, maar nog voor de rust mocht de Bosniër gaan douchen na rood.

Pedro beslissend

Spanje kon pas in het absolute slot van de tweede helft afstand nemen van hun opponent. Begovic was eerst nog bij de pinken op een schot, maar zijn Chelsea-ploegmaat Pedro kon de 3-1 in doel prikken. Del Bosque en co oefenen ook nog tegen Zuid-Korea en Georgië, voor ze het EK tegen Tsjechië starten.

Bart Ver Elst

Spanje \\ Bosnië-Herzegovina
 
 
Reacties.