Ex-Rode Duivel stelt nieuw spelsysteem bij nationale ploeg voor: "Daar moeten ze eens over nadenken"

30 mei 2016 13:22

Onder Marc Wilmots treden de Rode Duivels steevast aan in een 4-5-1 - of als de flanken hoger spelen een 4-3-3. Het gaat best goed zo, maar toch is een voormalig Rode Duivel van mening dat er eens een ander spelstysteem zou moeten worden uitgeprobeerd.

Lorenzo Staelens zou onze Rode Duivels namelijk graag eens in een 3-5-2 zien spelen. “We hebben niet echt de flankverdedigers die we zouden moeten hebben om een topploeg te zijn”, zegt Staelens in Het Laatste Nieuws.

“Maar voor de rest kan je alle kanten uit. Op het middenveld heb je keuzes genoeg, je kan met de driehoek naar voren of naar achteren spelen, je kan zelfs in 4-4-2 spelen als je wil.”

"Centrale verdedigers hebben we genoeg" - Lorenzo Staelens

“Het enige waar ze misschien eens moeten over nadenken, is een 3-5-2”, meent de gewezen speler van Club Brugge en Anderlecht. “Echte flankverdedigers hebben we niet, maar centrale verdedigers hebben we genoeg om met drie te spelen. Dan moet je op de flanken lopers hebben.”

“Dat hoeven niet altijd topvoetballers te zijn, maar wel mannen die het aankunnen om voortdurend over hun tegenstander te gaan en ook nog eens telkens terug te keren.”

Timothy Collard

België
 
 
Reacties.