Jordan Lukaku strijdvaardig: "Ik word niet gezien als één van de talentjes van ons land"

01 juni 2016 03:50

Jordan Lukaku is op zijn hoede voor foute uitspraken in de media. "Ik ga geen gekke dingen zeggen", klinkt het bij de linksachter. Toch is hij ambitieus. "Ik wil geen 10 jaar lang een figurantenrol vertolken."

"Ik verwacht niets echt van het EK. Ik zal gewoon klaarstaan wanneer de trainer mij nodig heeft. Ik weet welke rol ik heb, dat is één van de invallers. Ik ga niet te veel gekke dingen in de media zeggen. Ik word niet gezien als één van de talentjes van het land, dus ik ga gewoon hard werken."

Op termijn misschien Jan Vertonghen centraal duwen - Jordan Lukaku

Toch is Jordan ambitieus, alleen wacht hij zijn moment af. “Ik wil geen 10 jaar lang een figurantenrol spelen bij de Rode Duivels. Ik ben linksachter en Jan Vertonghen is één van de beste centrale verdedigers ter wereld. Als ik mijn niveau kan opkrikken tot een degelijk buitenlands niveau, dan kan ik aanmerking komen om linksachter te worden en kan ik misschien Jan centraal duwen.”

“Ik heb eerst een stap achteruit moeten zetten om me te kunnen bewijzen. Als ik bij Anderlecht was gebleven, was ik misschien vroeger international geworden omdat zulk een ploeg veel meer krediet heeft. Dan had mijn carrière er misschien al anders uitgezien.”

Robby Morren

België
 
 
Reacties.