Charly Musonda Jr wil op deze manier in de voetsporen van zijn idool Cristiano Ronaldo treden

24 juli 2016 15:30

Charly Musonda Jr wordt in Spanje regelmatig vergeleken met Neymar Jr. Maar zelf maakt hij er geen geheim van: zijn idool is Cristiano Ronaldo. En de jonge Belg wil in de voetsporen van de Portugees treden.

Volgend seizoen zal hij te bewonderen zijn met het rugnummer zeven bij Real Betis. Een bijzondere eer, want dat is toch het nummer waarmee Joaquin, levende legende bij de verdiblancos, furore maakte.

Eigenlijk zou Musonda met het nummer negen gaan spelen. Een late verandering, zoals bij Manchester United (Ibrahimovic-Martial), dus, en dat is een streep door de rekening van de fans die al een shirt kochten van Musonda.

Maar daar heeft de Belg een oplossing voor. "Natuurlijk voel ik mij slecht tegenover de fans die mijn shirt met het nummer 9 al kochten, maar ik zal het hen terugbetalen."

Cristiano Ronaldo

Hij legt zijn keuze voor het nummer 7 uit. "Ik heb de kans om het nummer van mijn dromen te dragen bij deze ongelooflijke club, Betis, na een fantastische speler als Joaquin. Het is het nummer van mijn idool, Cristiano, dat ik al droeg toen ik hem als kind zag. Hij heeft me geïnspireerd en nu is het mijn beurt om kleine kinderen te inspireren."

En dat Musonda een echte fan is van de Portugees wordt nog extra in de verf gezet door zijn initialen. Na CR7 hebben we nu immers ook CJR7.

Caroline Tonnelier

La Liga \\ Real Betis
 
 
Reacties.