KV Mechelen opent in stijl nieuw stadion: Piet den Boer steekt Olympische vlam aan, Grieks én Mechels volkslied, speech van het 'staatshoofd', ...

24 juli 2016 17:59

KV Mechelen speelt tegen de Grieken van Iraklis zijn galamatch. Maar de happening vóór het eerste fluitsignaal was misschien minstens zo interessant. Er gebeurde eigenlijk te veel om op te noemen, maar we doen ons best.

Om te beginnen: Marc Uytterhoeven leidde de debatten in goede banen vanop het veld Achter de Kazerne. Er was een hele ceremonie uitgedokterd om het nieuwe stadion op Olympische wijze te openen.

De volksliederen van Griekenland en KV Mechelen werden gespeeld vlak voor de match, maar daarvoor was er al zoveel gebeurd. Günther Neefs kwam nog eens 'You'll Never Walk Alone' zingen, verschillende oud-spelers (Smits, De Wilde, De Pauw, Stoops, Goyvaerts, ...) werden in de bloemetjes gezet, Piet Den Boer mocht de Olympische vlag aansteken.

Die vlag was door de vrouwen van KV Mechelen het stadion ingebracht vanuit de Voetbalstraat - waar ooit het eerste stadion van Malinwa stond. De dames werden afgelopen jaar kampioen in derde nationale, vandaar. Ondertussen waren de eedafleggingen van spelers, trainer, scheidsrechters en fans al achter de rug en had voorzitter Timmermans het stadion in diverse talen voor geopend verklaard.

Een stadion openen, dat doet Malinwa dus wel degelijk in stijl. En als het helemaal af is, dan "Zal't schoon zijn!" De werken aan de andere helft van het stadion zijn voor de komende maanden en jaren. De komende dagen komen wij overigens ook met nog meer beeldmateriaal, maar dit willen we u alvast niet onthouden:

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen \\ Karabükspor
 
 
Reacties.