Deze spelers krijgen een laatste kans om zich te bewijzen in de Jupiler Pro League

27 juli 2016 14:19

Deze week blikken we in vijf edities van 'Tien om te zien' vooruit naar de competitiestart in de Jupiler Pro League. Vandaag vervolgens we met tien jongens die een laatste kans krijgen.

Thomas Kaminski (KV Kortrijk)

De Kerels starten het seizoen met Thomas Kaminski tussen de palen. De doelman werd jarenlang gezien als hét talent van België, maar bij RSC Anderlecht slaagde hij er nooit in om door te breken.

Uitleenbeurten waren zijn deel, maar ook dat liep niet van een leien dakje. De aankoopoptie werd nooit gelicht, terwijl hij bij FC Kopenhagen zelfs amper aan spelen toe kwam.

Benito Raman (KAA Gent)

We twijfelden om Benito Raman - bij het schrijven van dit stuk was de deal met Standard nog niét rond - in deze lijst te zetten, maar hebben het dan toch maar gedaan.

Raman heeft dit seizoen ook iets te bewijzen: kan hij een seizoen lang presteren én onder de radar blijven? Ook hier staan zijn kwaliteiten buiten kijf, maar hij moet dan wel definitief doorbreken.

Igor Vetokele (Zulte Waregem)

Ook Igor Vetokele heeft al flink wat watertjes doorzwommen doorheen de jaren. Hij maakte furore bij Cercle Brugge, maar koos er vervolgens voor om zijn carrière een boost te geven bij FC Kopenhagen.

Jawel, in Denemarken deed de aanvaller het goed. Enig probleem: hij koos vervolgens voor Charlton Athletic en ging mee ten onder met het Engelse schip. Bij Essevee kan hij zichzelf opnieuw tonen.

Jens Naessens (Zulte Waregem)

En in het Regenboogstadion loopt er nog zo'n speler rond: Jens Naessens. De Deinzenaar vertrok enkele seizoenen geleden bij Essevee, maar zijn avonturen bij KV Mechelen en Antwerp FC liepen niet zoals het zou moeten.

De kwaliteiten van Naessens staan niet ter discussie, maar de aanvaller had de voorbije seizoenen last van een pak kwaaltjes. Het is aan hem om te bewijzen dat zijn lichaam topvoetbal kan blijven verteren.

Brian Hamalainen (Zulte Waregem)

Driemaal scheepsrecht? Alvast wel bij Zulte Waregem. Brian Hamalainen zat de voorbije jaren te verkommeren op de bank van KRC Genk, maar de Deen verdedigt momenteel de kleuren van Essevee.

Francky Dury gelooft alvast in de kwaliteiten van Hamalainen, die bij de fusieclub de linksback zal moeten bevolken. Aan hem om zijn coach niet teleur te stellen.

Nicklas Pedersen (KV Oostende)

KV Oostende nam Nicklas Pedersen vorig seizoen over van KAA Gent. Het was ingecalculeerd dat de aanvaller nog niet topfit was en enkele maanden de tijd nodig zou hebben om zijn niveau te bereiken.

Pedersen is momenteel niet klaar voor de competitiestart, maar de Deen moet dit seizoen wel zijn meerwaarde gaan bewijzen voor de Kustboys. In de Versluys Arena heeft iedereen er vertrouwen in. We hopen met Pedersen mee...

Colin Coosemans (KV Mechelen)

Colin Coosemans kon vorig seizoen niet leven met zijn invallersstatuut. De kritiek van de doelman werd heel duur betaald: met een plaats in de B-kern.

De Gentenaar is heropgevist en moet met Anthony Moris strijden om de plaats tussen de palen. Een mooi gebaar van Malinwa, maar Coosemans kan het zich niet meer veroorloven om buiten de lijntjes te kleuren.

Sherjill MacDonald (KVC Westerlo)

Sherjill MacDonald behoort ondertussen alweer toe aan de kern van KVC Westerlo. De Nederlander leek vorig seizoen geen toekomst meer te hebben bij de Kemphanen.

De aanvaller werd uitgeleend aan Sparta Rotterdam, maar woont ondertussen opnieuw in de Stille Kempen. Westerlo kan MacDonald zeker en vast gebruiken, maar dan moet hij het de komende weken wel bewijzen.

Niels De Schutter (Waasland-Beveren)

Niels De Schutter kreeg - door de steile opmars - amper nog speelminuten bij KV Oostende. De flankverdediger koos er dan ook voor om de kust te verlaten voor het Waasland.

Bij de Leeuwen wordt een pak verwacht van De Schutter. En dat is net het gevaarlijke aan de overstap. Veel ruimte om zich aan te passen is er niet op de Freethiel.

Tom De Sutter (Sporting Lokeren)

We besluiten met een twijfelgeval in deze reeks, maar er staan na een jaar Turkije een pak vraagtekens achter de naam van Tom De Sutter. Vooral om zijn voorbereiding door een blessure deels in het water viel.

Hét voordeel van De Sutter: hij kan teren op zijn ervaring. Bij RSC Anderlecht en Club Brugge hield hij zich probleemloos staande. Maar net daarom wordt nu hetzelfde van hem verwacht op Daknam.

Redactie

 
 
Reacties.