Ex-speler eiste 275.000 euro van OH Leuven, rechtbank oordeelde

27 juli 2016 17:19

Mohamed Messoudi was een tijdje geleden een rechtszaak begonnen tegen OH Leuven. De middenvelder werd ontslagen bij de fusieclub na een opstootje tijdens een vriendschappelijke wedstrijd, maar betwistte dat ontslag. De rechtbank heeft nu geoordeeld.

De feiten dateerden al van 2014. In een vriendschappelijke wedstrijd tussen Tempo Overijse en OH Leuven haalde Mohamed Messoudi uit naar een tegenstander. De speler van de vierdeklasser moest toen acht hechtingen in de lip krijgen.

De reden voor het ontslag van Messoudi - vandaag aan de slag bij KFCO Beerschot-Wilrijk - werd echter betwist. Volgens de advocaat van de middenvelder lagen financiële overwegingen aan de basis. OH Leuven degradeerde ook toen naar tweede klasse. De club wou af van het zware contract van Messoudi.

275.000 euro

Het gerecht moest zich nu over het circus buigen. Messoudi eiste namelijk 275.000 euro van zijn voormalige werkgever, maar krijgt nu volgens de rechtbank ongelijk.

"Na een lange procedureslag heeft de arbeidsrechtbank op 27 juli 2016 de vordering van Messoudi integraal afgewezen. De rechtbank stelt in haar motivering dat het ontslag om dringende reden geldig is gebeurd en dat OHL volkomen begrijpelijk en gerechtvaardigd heeft gehandeld", klinkt het op de webstek van de Leuvenaars.

Redactie

Jupiler Pro League \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
Reacties.