Straf! Als Maes wil, kan hij een volledig elftal met bij KRC Genk opgeleide spelers tussen de lijnen brengen

27 juli 2016 20:00

Een nieuw seizoen betekent dat ook heel wat jongeren hun kans kunnen gaan bij hun club. Dat is bij KRC Genk, waar men over een van de beste jeugdopleidingen van het land beschikt, niet anders.

Als we de voorbereiding van de Limburgers erop na houden, valt op dat Peter Maes een volledig elftal met eigen jeugdspelers kan opstellen. We zien de Genkse T1 deze uitdaging niet aangaan, maar we willen u dit elftal toch niet onthouden.

Enkele jongens uit bovenstaande elf kent u uiteraard al. Castagne en Walsh wisselden elkaar al meermaals af op de rechtsachter, of stonden in nood samen in de ploeg. Zolang er geen waardige vervanger voor Christian Kabasele komt, blijft dat laatste een optie voor Maes.

Youngsters Ndidi (19) en Bailey (18) zetten we bewust in de ploeg. Beide diamanten kwamen tijdens de laatste fase van hun opleiding in Genk terecht, maar het waren wél de Limburgers die met hun neus voor talent de Nigeriaan en de Jamaicaan in huis haalden.

Verder kan Maes bij de keuze voor een Genks jeugdelftal teren op Trossard, die na een succesvolle uitleenbeurt aan OH Leuven terug is, net als op Vanzeir. De 18-jarige aanvaller maakte indruk op het WK in Chili waar de U17 eind 2015 brons behaalden. De geboren Beringenaar tekende enkele weken geleden een contractverlenging en legde zo de buitenlandse interesse naast zich neer.

Ook bij Club Brugge kan Michel Preud'homme op een gelijkaardig elftal een beroep doen.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.