Belg, 20 jaar, linksvoetige verdediger én... kapitein van FC Eindhoven

28 juli 2016 10:03

Bij FC Eindhoven, club uit de Nederlandse tweede klasse, hebben ze een nieuwe kapitein. Geen groot nieuws zegt u? Wat als we u zeggen dat het om een 20-jarige Belgische verdediger gaat die zijn jeugd bij Club Brugge doorbracht? Toch een ander verhaal niet?

In juni 2015 tekende Dario Van den Buijs, zoon van Club Brugge-assistent Stan, zijn eerste profcontract bij FC Eindhoven. Een jaar later zit hij als tiener 'zijn troepen' aan te voeren. Vanuit binnen- en buitenland staat zijn naam dan ook op heel wat scoutingspapiertjes genoteerd. Vanuit de Eredivisie is er al interesse, net als vanuit Italië. Afgelopen weekend won hij nog de Lichtstadderby met FC Eindhoven van PSV.

Dario begon steeds meer initiatief te nemen en daar hebben we hem voor beloond - Harm van Veldhoven

Niet verwonderlijk vindt Harm van Veldhoven, de tot Belg genaturaliseerde Nederlander die vorig seizoen nog Westerlo onder zijn hoede had, maar nu technisch directeur is bij de tweede club uit Eindhoven. "Dario begon steeds meer initiatief te nemen en daar hebben we hem voor beloond", vertelt Van Veldhoven aan Voetbalkrant.com. "We willen jonge gasten die verantwoordelijkheid geven als ze die willen en verdienen. Ja, hij blijft kapitein."

Voor Van Veldhoven is Van den Buijs dan ook een jongen die heel makkelijk is om mee te werken. "Hij is heel leerzaam. We spelen hem uit als linksvoetige centrale verdediger omdat hij zo'n schitterende lange pass in zijn voeten heeft (vorig seizoen zeven assists als centrale verdediger, nvdr.). Maar eigenlijk kan hij op meerdere posities spelen. Hij heeft het laatste jaar ook heel wat aan kracht gewonnen, wat hem nu van pas komt."

De wil om door te groeien is groot bij hem - Harm van Veldhoven

Bij FC Eindhoven lopen nog heel wat jonge Belgische wolven rond, maar Van den Buijs steekt er momenteel bovenuit. "Dit is een perfect platform voor jonge Belgische spelers", vindt Van Veldhoven. "Het is niet ver en ze kunnen hier veel ervaring opdoen. Maar je ziet ook dat bij een jongen als Van den Buijs de wil om door te groeien groot is."

Johan Walckiers

Nederlandse Eredivisie \\ Eindhoven
 
 
Reacties.