Deze jonge Belgen in het buitenland mogen ons het komende seizoen verrassen

28 juli 2016 20:37

Het nieuwe seizoen komt er aan in alle Europese competitie en ook heel wat jonge Belgen zijn aan de slag in het buitenland. Welke landgenoten kunnen in het spoor van Musonda Jr en Bongonda treden?

Orel Mangala (Borussia Dortmund)

Orel Mangala is één van de revelaties van Anderlecht na de UEFA Youth League van vorig seizoen. Mangala toonde zich enkele keren met puike prestaties en sprong zo in het oog van de Duitse topclub Borussia Dortmund.

Meteen doorbreken zal moeilijk zijn voor de 18-jarige Mangala, zeker door de grote concurrentie bij de nummer twee uit Duitsland. Hopelijk krijgt Mangala toch genoeg speelminuten als hij zich kan bewijzen bij de hoofdmacht.

Aaron Leya Iseka (Olympique Marseille)

Iseka is het jongere broertje van kersverse Chelsea-aanwinst Michy Batshuayi. Iseka doorliep bijna alle jeugdreeksen bij Anderlecht en gaat nu dezelfde weg op als zijn oudere broer, hoewel die bij Standard doorbrak.

De aanvaller komt in het zuiden van Frankrijk bij een club terecht die in volle opbouw is. Toch lijkt de jonge Iseka net daarom zeker kansen te kunnen krijgen bij Marseille.

Ismail Azzaoui (VFL Wolfsburg)

Van de drie spelers die we in dit artikel opnoemen, is Ismail Azzaoui diegene met de meeste kans om dit seizoen volledig door te breken. Azzaoui kwam op jonge leeftijd bij Tottenham terecht, maar maakte de overstap naar de Bundesliga om bij Wolfsburg te gaan spelen.

De amper 18-jarige middenvelder mocht vorig seizoen al zijn debuut maken en kreeg twintig minuten speeltijd in de Bundesliga. Dit seizoen moet de jeugdinternational proberen te bevestigen en zoveel mogelijk speelminuten verzamelen.

Julien Denoël

Ligue 1 \\ Marseille \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.