KRC Genk swingt slechts één keer en kan zich volgende week in Cork nog lang niet rijk rekenen

28 juli 2016 21:50

KRC Genk heeft nog een pak werk voor de boeg om zich te verzekeren van een plek in de laatste EL-voorronde. Tegen het stugge Cork City kon het trio Pozuelo, Karelis en Bailey slechts één keer flitsen.

Peter Maes wilde een herhaling van de jongste Europese ontmoeting in Podgorica absoluut vermijden. Zijn manschappen begonnen dan ook dominant aan de partij, maar concreet gevaar bleef uit. Ook de bezoekers uit Cork toonden zich in het openingskwartier. Aan ingestudeerde nummertjes geen gebrek bij City and Rebel Army. Alleen die uitvoering...

Pozuelo 1

Die zat wél snor bij Alejandro Pozuelo. De Spanjaard oogde nog niet topfit, maar was meteen cruciaal. In minuut 10 stuurde de spelmaker Nikolaos Karelis de diepte in. Het grondscherende schot van de Griek miste richting. Buiten een potig duel tussen aanvoerders Buffel en Bolger kregen we vervolgens 20 minuten lang niets te zien.

Pozuelo 2

Tot Pozuelo zich nog eens met de zaak bemoeide. Hij zette een prima aanval op met Karelis, die uiteindelijk Bailey bediende. De Jamaicaan zorgde met een schuiver voor 1-0. Ook in de tweede helft eiste de Genkse parel al vroeg de aandacht op. Met een gemeten pass bereikte hij Ally Samatta die net niet hoog genoeg klom om binnen te koppen.

Indruk kon de club uit de mijnstad verder niet maken. En bovendien lag Sean Maguire, een man om volgende week in de gaten te houden, voortdurend op de loer. Pozuelo en Wilfred Ndidi kwamen nog dicht bij een tweede thuistreffer, maar die bleef uit. Genk zal in Cork beter voor de dag moeten komen om een nieuwe Europese helletocht te vermijden.

Diederik Geypen

Europa League \\ KRC Genk \\ Cork City
 
 
Reacties.