Kortrijkfans enthousiast, maar kritisch: "Dat zou er nog bij mogen voor play-off 1"

28 juli 2016 12:27

KV Kortrijk is klaar voor het nieuwe seizoen. En dat zijn ook de supporters. Zij konden op de fandag - inclusief galapartij tegen Samara - hun hartje ophalen. We spraken met enkele van hen.

"Er zijn veel nieuwe spelers bijgekomen, maar ik heb de indruk dat ze toch meteen goed in het systeem passen", gaf Bert ons mee na de partij tegen de Russen van Samara. "We zijn zeker gewapend om dit jaar beter te doen dan vorig jaar."

Vorig jaar hadden de Kerels een wat bleek seizoensbegin, met soms wat weinig spektakel. Toch eindigde Kortrijk goed, met een stekje in de finale van play-off 2.

3000 abonnementen

Dit jaar hopen de fans dan ook stiekem opnieuw op play-off 1, al beseffen ze dat het moeilijk zal worden gezien de G5 en Oostende er ook stevig voor staan aan het begin van het seizoen. In de tribunes hoorden we dan ook een paar keer: "Er zal nog een spits en een centrale verdediger bij moeten om écht de top-6 te ambiëren."

Het enthousiasme bij de supporters is er echter niet minder om. Op een zonovergoten fandag werden 600 nieuwe abonnementen verkocht, wat het totaal rond de 3000 brengt. Ook de fans zijn dus klaar voor het treffen met AA Gent aanstaande zondag.

Ook KVK TV maakte een mooi relaas van de fandag, dat kan je hier bekijken (opgelet: het laden van het filmpje kan even duren):

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.