In de kijker: Lorca Van De Putte al jaren vaste prik in Zweden

28 juli 2016 20:25

De meeste speelsters bij de Belgian Red Flames kwamen afgelopen seizoen uit in de Belgische Super League. Maar Lorca Van De Putte is al een ancien in het buitenland bijvoorbeeld. Zij speelt in Zweden bij Kristianstads DFF.

Lorca Van De Putte werd op 3 april 1988 geboren in Eksaarde en begon bij het plaatselijke Doorslaar aan haar carrière. Via de Sinaai Girls was ze in 2007 al een van de eerste Belgische speelsters in het buitenland.

Bij FC Twente won ze een Beker van Nederland (2008) en een titel (2011), alvorens ze terugkeerde naar België. Een schouderblessure gooide roet in het eten, maar na een jaartje Anderlecht trok ze begin 2013 naar Zweden.

Linksachter

Daar maakt ze ondertussen al drie jaar het mooie weer bij Kristianstads DFF, een middenmoter in de Zweedse competitie. Van De Putte is een linkerflankverdedigster met een grote motor en prima voorzetten.

Bij de Red Flames was ze jarenlang een vaste waarde op de linksachter, tegenwoordig ligt ze in balans met onder anderen Davina Philtjens. In Zweden was ze de voorbije jaren wel gelukkig, ook al gaat het dit seizoen iets minder met Kristianstads.

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.