Preud'homme wrijft zich in de handen: "Voor de eerste keer in drie jaar is het me gelukt"

28 juli 2016 17:10

Landskampioen Club Brugge trapt zijn nieuwe seizoen vrijdagavond op het veld van KV Mechelen op gang. Blauw-zwart toonde vorig weekend tijdens de Supercup al dat het klaar is, iets wat trainer Michel Preud'homme op het persmoment daags voor de openingswedstrijd nog eens herhaalde.

“We hebben een goede voorbereiding achter de rug” stak een zichtbaar ontspannen Preud’homme van wal. “Het is de eerste ker in drie jaar dat we een normale voorbereiding konden draaien. Geen Europese voorrondewedstrijden en onze kern is compleet.”

"Nog versterking voor ons? We hebben wat we willen" - Michel Preud'homme

Als alle spelers van Club Brugge op het trainingsveld staan, inclusief de trainees, dan geeft Preud’homme training aan 27 spelers. “In principe komen er dan ook geen nieuwe spelers meer bij. We hebben wat we willen.”

“We wilden een nieuwe rechtsachter om het vertrek van Meunier op te vangen, we wilden een centrale middenvelder en als de mogelijkheid zich voor deed, wilden we er ook nog een aanvallende kracht bij. Die aanvallende kracht is Limbombe geworden.”

"Met Meunier was er een afspraak, maar de andere spelers willen we houden" - Michel Preud'homme

Ook op het vlak van uitgaande transfers hopen ze in het Jan Breydelstadion dat het rustig blijft. “De club had en heeft nog steeds de bedoeling om zijn sterkhouders hier te houden. Met Meunier was er een afspraak dat hij mocht vertrekken, maar alle andere sterkhouders willen we houden.”

“AA Gent slaagde er vorig jaar in om zijn kampioenenploeg samen te houden en kwam daardoor sterk voor de dag in de Champions League. Wij willen dat ook proberen. Want als vijf of zes nieuwe spelers moet gaan halen, wordt het moeilijk om snel een hoog niveau te halen als ploeg.”

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.