Nog enkele (halve) vraagtekens bij spelers Club Brugge, Preud'homme geeft tekst en uitleg

28 juli 2016 14:44

Club Brugge trekt vrijdagavond op speeldag 1 in de Jupiler Pro League naar KV Mechelen. Michel Preud'homme stoomde zijn troepen klaar, maar toch staat er achter sommige sterkhouders nog een vraagteken. Wie raak wel en wie raakt niet speelklaar voor de eerste match van het seizoen?

First things first: Brandon Mechele, Tomas Pina en Felipe Gedoz liggen nog in de lappenmand. Maar er staan ook nog (halve) vraagtekens achter sommige andere spelers. Zo kampt Bjorn Engels nog met de naweeën van een zwaar titeljaar. De verdediger zat vorige week niet in de selectie voor de Supercup, maar Preud’homme nam Engels nu wél op in zijn selectie voor de eerste competitiewedstrijd.

Geen risico nemen met Engels

Of Engels ook effectief aan spelen toekomt, is nog niet helemaal duidelijk. “Iedere speler die in de ruime selectie zit komt in aanmerking om te spelen. Maar met Engels moeten we natuurlijk opletten dat hij niet in zijn blessure hervalt", beseft ook Preud'homme.

“Toen het vorig seizoen in de play-offs Money Time was, hebben we Bjorn iedere keer opgelapt zodat hij toch maar kon spelen. Dat zijn risico’s die je op zulke belangrijke momenten kan nemen, maar aan het begin van het seizoen hoeft dat niet. Al sluit ik niet uit dat hij in actie komt tegen Mechelen. Als hij de volgende wedstrijd opnieuw kan rusten, is het geen probleem om hem nu te laten spelen.”

"We weten niet hoe de blessure van Refaelov zal evolueren" - Michel Preud'homme

Felipe Gedoz kampt met een conditionele achterstand en is nog niet fit. Voorts is het in het aanvallende compartiment afwachten welke kant het met de liesblessure van Lior Refaelov uitgaat. "We weten niet hoe de blessure van Rafa zal evolueren. Hij kon evenwel al spelen en we hopen dan ook dat het de goede kant zal uitgaan."

Limbombe past zich snel aan

Nieuwkomer Ricardo van Rhijn bleef tegen Standard op de bank. De Nederlander krijgt van Preud’homme de nodige tijd om zich aan te passen aan zijn nieuwe club. van Rhijn maakt vorderingen, maar mogelijk kiest MPH tegen Mechelen nog eens voor Dion Cools.

En wat met Anthony Limbombe? De meest recente aanwinst van de landskampioen toonde zich al op het oefenveld. “Hij liet een goede indruk na op training”, aldus Preud’homme. “Anthony heeft zich al goed aangepast en hij zit in de ruime selectie voor de match tegen Mechelen.”

De volledige selectie:

Doelmannen: Ludovic Butelle en Sébastien Bruzzese

Verdedigers: Ricardo van Rhijn, Bjorn Engels, Dion Cools, Benoît Poulain, Stefano Denswil, Boli Bolingoli en Laurens De Bock

Middenvelders: Timmy Simons, Claudemir, Hans Vanaken en Ruud Vormer

Aanvallers: Wesley Moraes, Lior Refaelov, Jelle Vossen, Abdoulay Diaby, José Izquierdo, Nikola Storm en Anthony Limbombe

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.