'Belgische Voetbalbond heeft shortlist met vijf namen klaar, waaronder ervaren Fransman'

29 juli 2016 16:25

De Belgische Voetbalbond (KBVB) is in alle stilte op zoek naar een opvolger voor Marc Wilmots. Verwacht wordt dat er pas over twee weken een échte doorbraak komt, al weet de toonaangevende Franse sportkrant L'Équipe nu al meer.

Volgens L’Équipe heeft de KBVB inmiddels een shortlist klaar met daarop vijf namen. De Fransen kennen zelfs één van de namen die op shortlist prijkt: Luis Fernandez. De 56-jarige Fransman is een vrij man sinds zijn laatste passage bij de nationale ploeg van Guinee.

De ervaren Franse oefenmeester stond gedurende zijn carrière onder meer bij Paris Saint-Germain, Ahletic Bilbao en Espanyol aan het roer. Volgens L’Équipe kreeg Fernandez van de KBVB te horen dat hij zich beschikbaar moet houden voor een eventuele volgende afspraak.

Perrin

Een andere Fransman, Alain Perrin, zou zich ook hebben aangeboden bij de Belgische Voetbalbond. Perrin was in het verleden trainer bij onder meer Olympique Lyon, Saint-Etienne en China. Het is evenwel niet duidelijk of de KBVB iets in hem ziet.

Timothy Collard

België
 
 
Reacties.