Goaltjesdief van derde klasse naar de Jupiler Pro League: "Ik ga uit van eigen kwaliteiten, maar mijn speelstijl is te vergelijken met die van Schrijvers"

29 juli 2016 15:53

De voorbereiding is achter de rug en het seizoen in de Belgische competitie kan opnieuw beginnen. Zoals ieder jaar, is het ook nu weer uitkijken naar spelers die kunnen verrassen. Zo versterkte Waasland-Beveren zich met de jonge Aaron Dhondt.

Dhondt scoorde vorig seizoen nog 17 doelpunten bij derdeklasser Izegem en trok daardoor de aandacht van verschillende clubs uit de Jupiler Pro League. Uiteindelijk koos de 20-jarige aanvaller voor het project bij Waasland-Beveren.

"Jonge spelers krijgen kansen bij Waasland-Beveren" - Aaron Dhondt

“Ik kreeg tijdens de gesprekken met Waasland-Beveren al snel het gevoel dat dit een club is waar jonge spelers kansen krijgen. Bovendien werkt de trainer graag met jonge gasten, wat in mijn geval toch een voordeel is. Dat heeft meegespeeld in mijn keuze.”

Dhondt hoopt zich dit seizoen rustig door te zetten op de Freethiel. “In het begin zal ik misschien vrede moeten nemen met weinig speelminuten, maar ik hoop dat ik me gedurende invalbeurten kan laten zien aan de coach. Ik wil echt deel uitmaken van de ploeg.”

Siebe Schrijvers

Met Siebe Schrijvers huurde Waasland-Beveren alvast een serieuze concurrent voor Dhondt. “Ik ben een beetje hetzelfde type. Of het laat me anders stellen: als ik zijn wedstrijden vorig seizoen zag, dan realiseerde ik me dat ik op die positie dezelfde taken zou kunnen uitvoeren. Al besef ik natuurlijk dat ik niet dezelfde kwaliteiten als Siebe heb.”

“Ik kom het best tot mijn rechts rond een diepe spits, maar kan ook mijn streng trekken diep in de spits en op beide flanken. Dat deze club vorig jaar degdradatiekandidaat nummer één was? Als we er iedere week 100% voor gaan, dan zullen we dit seizoen geen degradatiekandidaat zijn”, besluit de jonge aanvaller.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ SK Beveren
 
 
Reacties.