Herman Brusselmans voorspelt: deze 5 ploegen maken het meeste kans op de titel in de Jupiler Pro League

29 juli 2016 08:52

Het is eindelijk zover: vanavond trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. Club Brugge verdedigt het komende seizoen zijn landstitel. Wie speelt mee voor de titel, wie wordt straks de verrassing en waar kijken we naar uit? We vroegen het aan schrijver en analist Herman Brusselmans.

Herman, in welke ploegen schuilt er volgens jou een titelkandidaat?

“Het zijn altijd wel een beetje dezelfde ploegen die om de titel strijden, hé. Ik denk dan in eerste instantie aan Club Brugge, dat niet echt verzwakt is. Er is natuurlijk ook Anderlecht, al is het nog wat afwachten wat het zal geven met de nieuwe trainer. Van de nieuwe spelers die Anderlecht haalde, ben ik niet onder de indruk.”

“AA Gent, dat zou wel (weer) eens iets kunnen worden. En dan heb je nog Genk, dat goed is en Standard, een ploeg die ik niet goed kan inschatten. Maar volgens mij zijn dat de vijf ploegen die in aanmerking komen om de titel te pakken."

"Ik denk dat Club Brugge in de Champions League kan doen wat Gent heeft gedaan" - Herman Brusselmans

Welke ploegen kunnen verrassen?

“Ik heb het wel voor Zulte Waregem. Ze draaien al enkele jaren mee in de subtop en ook komend seizoen kunnen ze hoge ogen gooien. Als tweede ploeg denk ik meteen aan Oostende. Dat ze Lukaku kwijt zijn, is geen aderlating. Ik vind het nog altijd een beetje raar dat die zo een mooie transfer kon versieren.”

Naar wat kijk je uit?

“Ik ben vooral benieuwd naar hoe onze Belgische ploegen het in Europa gaan doen. AA Gent legde vorig seizoen een bijzonder mooi parcours af in de Champions League en ik denk dat Club Brugge daar ook wel toe in staat is. Laat ons alvast hopen dat ze die groepsfase van het kampioenenbal doorspartelen.”

"Ik laat het op mij afkomen, maar hoop natuurlijk op een leuk seizoen" - Herman Brusselmans

En voor het overige? Kijk je uit naar een van de nieuwkomers in onze competitie?

“Wel, ik moet zeggen dat ik de zomertransfers niet op de voet heb gevolgd. Ik heb zelfs de Supercup niet gezien. Ik heb een nieuw lief en heb de laatste tijd maar weinig tijd gehad." (droog)

"Ik kijk niet in het bijzonder uit naar een of andere nieuwkomer. Ik laat het gewoon een beetje op mij afkomen. Laat ons hopen op een leuk seizoen.”

Daar hopen we allemaal op, Herman!

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende
 
 
Reacties.