Van Holsbeeck wil Lombaerts nog steeds, maar... "Muurvast"

29 juli 2016 17:21

De strijd om Nicolas Lombaerts begint te lijken op een straatje zonder einde. Zowel Club Brugge als Anderlecht ijveren nog voor de komst van de ervaren linksvoetige verdediger, maar stuitten telkens op de vraagprijs van Zenit. Herman Van Holsbeeck lijkt de slag echter nog niet op te geven.

Van Holsbeeck weet dat het enorm moeilijk zal worden, maar ziet Lombaerts wel als een mogelijk cruciale pion in het 'nieuwe' Anderlecht. "Qua leidersschap en ervaring zou hij een absolute meerwaarde zijn. Maar we kunnen niet concurreren met de salarissen die Zenit betaalt. En de transferprijs moet ook binnen de perken blijven. Momenteel zit dat dossier muurvast."

"Tussen wat Zenit vraagt en wat wij kunnen of willen betalen, gaapt een grote kloof. Ze vragen heel veel geld voor een speler van meer dan 30 jaar en slechts twee jaar onder contract ligt. Nicolas is nochtans een speler die in ons project met zijn ervaring héél goed zou passen."

Linksvoetige verdediger die centraal en linksback kan spelen

Indien het zou mislukken is Anderlecht nog op zoek naar een linksvoetige verdediger die ook op de linksback kan spelen. Met N'Sakala hebben ze daar voorlopig maar één optie. "Maar zo'n profiel is heel moeilijk te vinden", gaf Van Holsbeeck nog toe. "Nee, Lombaerts zou enkel voor de centrale positie zijn."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zenit St Petersburg
 
 
Reacties.