Preud'homme blijft rotatiesysteem trouw: "Het is gebleken dat het de juiste keuze is en we hebben op iedere positie kwaliteit"

29 juli 2016 11:30

Club Brugge staat voor ontzettend boeiend seizoen. Blauw-zwart verdedigt zijn titel in de Jupiler Pro League en mag bovendien aantreden in de Champions League. En dus zal Michel Preud'homme net als vorig seizoen gebruik maken van een rotatiestysteem.

“Ik zal roteren. Dat zal vooral gebeuren als we twee wedstrijden in een en dezelfde week moeten afwerken. Ik heb vier centrale verdedigers – plus Timmy (Simons, nvdr.) - , beschik over vier centrale middenvelders voor twee posities en er zijn ook nog eens heel wat vleugelspelers. Het zijn allemaal jongens met kwaliteiten, dus kan ik roteren”, aldus Preud’homme.

Iedereen moet zo fris mogelijk zijn in de play-offs

Net als vorig seizoen, wil Club Brugge zijn seizoen perfect indelen en toeslaan wanneer het money time is. “Het is de bedoeling om iedere speler zo fris mogelijk te houden, zodat we in maart sterk voor de dag kunnen komen.”

“Maar het is niet zo dat ik sommige jongens té vaak zal sparen. Iedereen moet gewoon voldoende speelminuten weten te verzamelen. Iedereen moet klaar zijn wanneer de prijzen worden uitgedeeld.”

"Roteren is filosofie van Club Brugge en het is de enige juiste keuze" - Michel Preud'homme

“Ik zou in het begin van het seizoen kunnen kiezen voor een vaste typeploeg omdat er maar één wedstrijd per week op het programma staat, maar dan zullen de invallers niet klaar zijn wanneer er iemand moe is of geblesseerd uitvalt.”

Ondanks het feit dat ook de sterkhouders af en toe op de bank zullen belanden, gaat iedereen mee in de denkwijze van de coach en de club. “Het is soms moeilijk te begrijpen voor de spelers, maar dit is de filosofie van Club Brugge. En vorig jaar is in de play-offs gebleken dat dit de juiste politiek is”, besluit Preud’homme.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.