Gaat Weiler MPH achterna? "Ik twijfel nog"

29 juli 2016 18:27

Anderlecht moet zaterdag naar Moeskroen. De voorbije twee seizoenen leek dat geen makkelijke opgave en Rene Weiler werd daarvan op de hoogte gebracht. Maar toch overweegt hij om wijzigingen aan zijn basiselftal door te voeren.

Moeskroen dus... Twee keer een catastrofe voor Anderlecht. "Ik ben voorzichtig met woorden als catastrofe en crisis", mildert Weiler direct. "Alle grote clubs hebben het tegenwoordig moeilijk tegen de zogenaamde 'kleintjes'. Iedereen wil zich tonen tegen een grote club. Voor mij is Rostov al ver weg, Moeskroen is nu de eerste taak."

je kan niet alles winnen, maar dat belet ons niet het wel te proberen - Rene Weiler

En daarbij houdt hij toch rekening met de verplaatsing naar Rusland. "Misschien ga ik twee of drie spelers veranderen. We zullen zien wie in vorm is en wie wat rust nodig heeft na die zware verplaatsing. Of ik een rotatiesysteem overweeg? Misschien. In het voetbal moet je alles winnen, maar dat kan gewoon niet. We hebben doelen. We moeten morgen winnen, maar ook op het einde de titel winnen."

Voor Weiler lijkt het play-off-systeem dus al duidelijk. De Zwitser wil zijn ploeg klaar hebben om de eindsprint in te zetten. Ondertussen kunnen er wel een paar 'accidents de parcours' voorvallen. "Ik herhaal: je kan niet alles winnen, maar dat belet ons niet het wel te proberen. De play-offs zijn een moeilijk begrip, maar ik heb ze wel al door", lacht hij.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
Reacties.