Bossut ziet grote verschillen met vorig seizoen: "Toen werden dingen soms niet meer uitgelegd, omdat ze het toch niet verstonden"

29 juli 2016 21:01

Na een moeilijke jaargang is Sammy Bossut klaar om opnieuw echt topfit te knallen met Essevee. En hij merkt ook dat de identiteit van de club terug is. "Opnieuw meer knokken voor elkaar en voor de club, dat is mooi", aldus de goalie.

"We hebben onze identiteit opnieuw gevonden. Het is opnieuw meer één groep, terwijl we vorig jaar toch wat misten op dat gebied. Niet dat ze niet hard werkten, maar nu heb je toch meer het gevoel dat ze écht werken voor de groep en voor elkaar."

Een en ander heeft ook te maken met Vlaams karakter van de nieuwkomers: "Het zijn gerichte aankopen. Jongeren met kwaliteiten en ervaren spelers die ook kunnen coachen."

Gewoon veel meer kwaliteit - Sammy Bossut

Intelligentie is er ook bij gekomen: "Er is gewoon veel meer kwaliteit. Op verschillende vlakken, en dat is goed voor onze club. We willen meestrijden om play-off 1 en is er veel meer materiaal daartoe."

Iets wat Francky Dury op zijn persmoment overigens wilde beamen: "Het is nu wel zo dat we bepaalde richtlijnen geen drie keer moeten herhalen. Alles moet geen drie keer meer worden herhaald. Voetbal is een denksport, het is een kwestie van sneller te denken dan de tegenstander."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ Eupen
 
 
Reacties.