Keert Vainqueur binnenkort terug naar de Jupiler Pro League?

23 augustus 2016 18:47

De transfermarkt is nog tot volgende week open. De tijd begint dus te dringen voor ploegen die zich nog stevig willen versterken. Maar wie weet mogen we William Vainqueur binnenkort verwelkomen op onze Belgische velden.

Het is de Waalse krant L’Avenir die oppert dat Vainqueur geen misse versterking zou zijn voor Standard of RSC Anderlecht. Beide clubs kunnen wel nog een kwaliteitsinjectie gebruiken op hun middenveld en Vainqueur is bij AS Roma lang niet zeker van een plaats in de wedstrijdselectie, om nog maar te zwijgen over een basisplaats.

Bij Anderlecht zijn ze altijd al fan geweest van Vainqueur, nog toen hij bij Standard speelde. Vorige zomer was er even sprake van dat de Fransman naar Club Brugge zou komen, maar daar kwam uiteindelijk niets van in huis.

Hoge looneisen

Vainqueur vertrok naar AS Roma, maar daar moest hij zich vorig seizoen vooral tevreden stellen met een bankzitterstatuut. Een transfer is dus lang niet uitgesloten, maar er is en blijft één obstakel: het loon van de 27-jarige middenvelder.

De gewezen smaakmaker van Standard verdiende goed zijn boterham bij Dinamo Moskou en dat zal niet anders zijn bij Roma. Dat Vainqueur het geld waard is, lijdt geen twijfel. Maar of de middenvelder een terugkeer naar België ziet zitten, is weer iets anders.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Standard \\ AS Roma
 
 
Reacties.