Anele Ngconga neemt afscheid van Genk: "Zal nooit kunnen functioneren onder iemand als Maes"

24 augustus 2016 12:33

KRC Genk heeft met Omar Colley nog maar pas een nieuwe verdediger aangetrokken, maar het maakte ook een einde aan de overeenkomst met Anele Ngcongca. Die gaat terug naar eigen land en gaf nog een fel afscheidsinterview.

Anele Ngcongca was sinds 2007 aan de slag bij KRC Genk. Hij speelde 278 officiële wedstrijden voor de Limburgers en pakte in 2011 één keer de titel en ook twee keer de Beker van België. Een echt clubicoon dus.

Anele: "Peter Maes een racist? Dat gaat te ver"

Nu heeft hij ook afscheid genomen van Genk en trok hij terug naar Zuid-Afrika: "Ik had een probleem met Peter Maes. Ik zal nooit kunnen functioneren onder iemand met zo'n aanpak. Hij schreeuwde van de eerste tot de laatste minuut, zowel op training als tijdens de wedstrijden", aldus Anele in Het Nieuwsblad.

Toch wil hij ook even duidelijk maken dat het incident in verband met racisme toch wel wat te hard is uitvergroot: "Ik wil dat in het juiste kader plaatsen. Ik voelde me beledigd door wat Maes tegen me zei na een training op blessure. 'Ik dacht dat Afrikanen harder waren' gaf hij me toen aan. Ik was kwaad op hem, maar hem daardoor een racist noemen? Dat gaat te ver."

Redactie

KRC Genk
 
 
Reacties.