Wat met die paars-witte verdediging? "Het is Anderlecht onwaardig" en "Het is niet allemaal de schuld van de spelers"

24 augustus 2016 14:43

De verdediging van Anderlecht ligt tijdens de seizoensstart volledig onder vuur. Veel supporters willen versterkingen zien. En daar hebben ze geen ongelijk in vindt onze huisanalist, Hernan Losada.

Vooral het centrale duo Nuytinck-Kara krijgt het hard te verduren. Na de match in Eupen waren er tonnen kritiek. Aad de Mos had het over "houten klaasen", in een krant werden ze omschreven als "stoethaspels". "Nuytinck stapt te vroeg naar voor bij die eerste goal van Eupen. Hij had beter naar achter gestapt om dekking te geven in plaats van te gaan onderscheppen. Maar dat zit in zijn manier van spelen", vindt Losada.

Deschacht moet weer gaan depanneren op de linksback.

"Voor het seizoen werd gedacht dat geen van beiden een basisplaats ging krijgen, maar ze staan er alletwee quasi elke match in. Met De Maio heeft Anderlecht een slechte zaak gedaan", vervolgt de Argentijn. "Maar het is niet allemaal de schuld van de spelers. Anderlecht zocht versterking, maar faalde daarin."

Want voor Losada is het vooral schrijnend dat een topclub geen echte flankverdedigers kan opstellen. "Het is niet makkelijk de laatste jaren om een goeie links- of rechtsback te vinden. Maar Badji op de rechtsachter, dat is toch Anderlecht onwaardig. Die jongen is geen rechtsachter. Oli (Deschacht) moet nu weer depanneren op de linksback, maar hij wou daar niet meer spelen. Anderlecht moet versterkingen halen, zoveel is duidelijk."

Najar speelde meer op rechtsback dan op zijn natuurlijke positie als rechtsbuiten.

Want het is al jaren dat er op de backposities gesukkeld wordt. "Acheampong en Najar zijn vleugelaanvallers. Die laatste heeft meer op de rechtsback gespeeld dan op zijn natuurlijke positie. Zo breng je heel je elftal uit balans", meent Losada.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Slavia Praha
 
 
Reacties.