Hondstrouwe Luc Millecamps: "In mijn tijd was de club baas, niet de speler"

24 augustus 2016 16:35

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week is Luc Millecamps aan de beurt. Icoon van KSV Waregem én één van de Rode Duivels die Diego Maradona versloegen.

Zijn hele carrière lang speelde hij bij één club. Op 17 jaar tijd trad Luc Millecamps aan in 421 wedstrijden voor de eerste ploeg van KSV Waregem. En in '82 had hij een afspraak met de geschiedenis in Argentinië.

"Als profspeler maak je heel veel mooie momenten mee, maar er zijn er toch een paar die er bovenuit steken. In '72 wonnen we de Beker van België met KSV Waregem en dan zijn er nog alle matchen met de Rode Duivels." Als we 'Baardige Luc' vragen welke herinnering vandaag het meest betekent voor hem, twijfelt hij geen seconde. "Tijdens de openingswedstrijd van het WK in '82 versloegen we het Argentinië van Diego Maradona. Dat blíjft tot de verbeelding spreken."

Kleine clubs trainen was niet echt mijn ding

"Grote ontgoochelingen heb ik nooit gekend als voetballer. Ik heb het geluk gehad dat ik altijd veel mocht spelen, dat scheelt." Na zijn spelerscarrière ging 'Lucky Luck' aan de slag als coach bij verschillende kleinere clubs.

Voetballer, trainer, politicus... Maar wel 17 jaar bij Waregem!

"Na mijn periode bij Waregem ben ik even speler-trainer geweest in Izegem waarna ik twee jaar KSC Wielsbeke heb gecoacht en dan nog wat kleinere clubs. Maar dat was niet echt mijn ding." En dus ging Millecamps zijn geluk beproeven in een volledig andere wereld. Hij stelde zich verkiesbaar voor de CD&V in Zulte.

En speler bleef bij de club waar hij getekend had

"Ik ben schepen van sport geweest en voorzitter van het OCMW. Maar bij de laatste verkiezingen is mijn partij eruit geflikkerd. Alle andere partijen spanden samen tegen de onze en hun plannetje is gelukt." Het verlies van de CD&V ligt gevoelig bij de 64-jarige ex-voetballer. Terug naar zijn voetbalverleden dan maar.

"Ik heb er nooit aan gedacht om voor een andere club als Waregem te spelen. In die tijd was het logisch dat je bleef bij de ploeg waar je je eerste contract tekende. Enkel als de club je niet meer hoefde, kwam een transfer aan de orde. Tegenwoordig zijn de spelers zelf baas, vroeger had de club het voor het zeggen."

Johan Walckiers

Zulte Waregem
 
 
Reacties.