Anderlecht stoomt linksachter klaar, opvallend sterke Trezeguet

24 augustus 2016 09:14

Anderlecht zag er afgelopen zondag verdedigend niet zo goed uit. Rene Weiler verwees naar de afwezige flankverdedigers en daarin heeft hij deels gelijk. Want met Ivan Obradovic heeft hij alvast wat meer kwaliteit achteraan.

Obradovic lijkt zo goed als klaar te zijn voor zijn eerste minuten. Maandagavond kreeg de Servische linksachter een dik uur bij de beloften in de match tegen Gent en hij deed het bijzonder goed. Er was nog weinig te zien van fysieke problemen en zijn knie lijkt in orde. Obradovic draafde een uur lang zijn lijn af en gaf ook de assist voor de eerste goal van Trezeguet.

Obradovic moet Weiler meer opties geven in de verdediging.

Mogelijk krijgt hij deze week al speeltijd ofwel tegen Slavia Praag, ofwel tegen Gent. Weiler wil hem zo snel mogelijk fit krijgen om zijn centraal verdedigingsduo onder druk te zetten. Als Deschacht niet meer op links moet spelen, kan hij hem in de concurrentieschaal met Bram Nuytinck - die ter discussie staat - leggen.

Obradovic heeft maanden gesukkeld na zijn zware knieblessure en werd reeds vorig seizoen duidelijk gemist. Anderlecht zit al een jaar te puzzelen op zijn backposities en dat is nog steeds niet opgelost.

Er was een bijzonder sterke Trezeguet te bewonderen maandag in de beloftenmatch.

In diezelfde beloftenmatch was er trouwens een bijzonder sterke Mahmoud Hassan te bewonderen, die twee keer scoorde. Naast zijn doelpunten was hij als diepste spits echter bijzonder actief met acties, infiltraties en combinaties. De Egyptenaar wordt nog aan de kant gehouden omdat tactiek niet zijn sterkste wapen is, maar heeft kwaliteiten die Weiler de komende weken wel eens zou kunnen gebruiken.

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht \\ Slavia Praha
 
 
Reacties.