Batshuayi verrast zelfs zijn grootste fans: "Zou Conte zijn systeem voor hem willen omgooien?"

24 augustus 2016 16:18

Drie goals en een assist in 114 minuten voetbal. Michy Batshuayi heeft zijn start niet gemist bij topclub Chelsea. Er wordt al gesproken over een basisplaats, maar dat zal van veel factoren afhangen. "Niet in het minst van Antonio Conte en zijn bereidheid om te veranderen", aldus Jan Ceulemans.

Daar stond hij dan gisteren de tanden bloot te lachen na zijn twee goals tegen derdeklasser Bristol. Batshuayi vertederde de Londense aanhang, maar niet enkel met zijn glimlach. Zijn prestaties zijn op het niveau van zijn persoonlijkheid. "Niemand had dit verwacht", zegt Jan Ceulemans, zelf in zijn tijd geen 'onaardige aanvaller'.

Zijn ploegmaats lijken hem te zoeken.

"Hij is enorm goed bezig. Nu is het afwachten of Antonio Conte zijn systeem zal willen omgooien als hij zo blijft presteren. Want voorlopig speelt hij met één spits en dat is natuurlijk Diego Costa. Dat is toch nog een ander profiel en ander kaliber. Maar indien Conte met twee spitsen wil spelen, gaat hij nog verrassen", denkt Ceulemans.

Momenteel moet 'Batsman' het doen met wedstrijden tegen mindere goden en invalbeurten. "Maar dat doet hij heel goed. Je ziet dat de rest van de spelers hem graag hebben, want ze zoeken hem. Hij maakt ook het verschil. Dat 'manneke' straalt vertrouwen uit. En hij doet wat hij al deed bij Standard en Marseille: scoren. Hij heeft daar gewoon een neus voor", ziet 'Sterke Jan'.

Veel zal afhangen van deze man. Wil Conte zijn systeem omgooien?

Ondertussen is Diego Costa niet vertrokken en ziet het er ook niet naar uit dat het nog gaat gebeuren. "Laat Batshuayi maar doen, die komt er wel. Hij grijpt de kansen die hij krijgt. Binnenkort kan Conte niet meer om hem heen."

Johan Walckiers

Premier League \\ Chelsea \\ Bristol Rovers
 
 
Reacties.