Brecht Dejaegere: Goesting én Grinta met grote 'G', ook tijdens blessure

24 augustus 2016 12:17

Opmerkelijk nieuws in de rand van de Gentse zege tegen Westerlo van zondag, was het optreden van Brecht Dejaegere tijdens de rust. De middenvelder stuwde zijn ploegmaats zo naar de zege. Het typeert de aimabele middenvelder.

Brecht Dejaegere is een winnaar, zonder daarin te veel naar de 'Pepe-en-Costa-kant' van het begrip te neigen. Dat is immers de 'Dark Side' en daar mogen we van een zeker Yoda niet naartoe. Neen, Dejaegere probeert zijn ploegmaats altijd volop te motiveren, eerder dan de tegenstander naar beneden te halen.

Hoeksteen van de kleedkamer

Het beste voorbeeld kwam zondag, wanneer Dejaegere zijn ploegmaats op scherp zette tijdens de rust en hen zo de weg toonde richting 4-2 overwinning. Het is Dejaegere ten voeten uit. Hij is één van de hoekstenen van de Gentse kleedkamer.

Brecht heeft qua persoonlijkheid veel progressie gemaakt, zowel op als naast het veld

Zijn manager was dan ook niet verrast door de actie van zijn poulain. "Brecht heeft het laatste anderhalf jaar veel progressie gemaakt qua persoonlijkheid. Zowel op als naast het veld. Hij is zich bewust van wat hij teweeg kan brengen", aldus Gunter Thiebaut.

Dejaegere zondag in de tribunes naast zijn vriendin, even later zou hij de kleedkamer toespreken

Zoiets kan uiteraard niet in elke kleedkamer. "Gent heeft een heel goeie groep, zoiets wordt daar zeker geaccepteerd." Toch blijven we uitkijken naar het moment waarop we de middenvelder terug in zijn natuurlijke habitat zien, het veld.

De middenvelder blesseerde zich op het laatste oefenkamp voor de play-offs van vorig seizoen en werkt sindsdien aan zijn terugkeer. "De dag na zijn blessure heeft hij de knop al omgedraaid. 'Shit happens', hij is mentaal heel sterk."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Westerlo
 
 
Reacties.