Aftellen naar start Bundesliga: De nieuwkomers

25 augustus 2016 16:16

Dit weekend kijken we uit naar de start van de Bundesliga. Bayern en Dortmund gaven het meeste geld uit, maar wie zijn nu de elf beste nieuwkomers. U ontdekt het hier.

Doel

Met Red Bull Leipzig, officieel RasenBallsport Leipzig om de regeltjes te omzeilen, kwam het Oostenrijkse drankconcern eindelijk in de Bundesliga. Om dat te vieren haalden ze met Marius Müller meteen een nieuwe doelman binnen.

Verdediging

In de verdediging kregen we grotere namen die van club veranderden. Mats Hummels trok van Borussia Dortmund naar Bayern München. Om die aderlating op te vangen haalden de geel-zwarten Marc Bartra van Barcelona binnen.

Raphaël Guerreiro was één van de revelaties op het EK en ook hij tekende een contract bij de Borussen. Die van Wolfsburg gingen het in Nederland zoeken en kwamen uit bij Jeffrey Bruma.

Middenveld

Ook op het middenveld gaan Bayern en Dortmund met de grootste namen lopen. München haalde het Portugese wonderkind Renato Sanches binnen, maar zag Mario Götze terugkeren naar de heimat.

Daarnaast trok Dortmund ook André Schürrle aan van Wolfsburg. Max Kruse, die andere kwelduivel van AA Gent, verliet de Volkswagenfabriek voor het groen van Werder Bremen.

Aanval

Helemaal voorin won Schalke 04 de strijd om hét Zwitserse talent. Breel Embolo moet voor de goals gaan zorgen in de Arena auf Schalke. Bij Leverkusen rekenen ze daarvoor op Kevin Volland, die voor 20 miljoen weggekocht werd bij Hoffenheim.

Sander De Graeve

Bundesliga \\ Bayern München \\ Werder Bremen \\ Borussia Dortmund \\ FC Schalke 04 \\ VfL Wolfsburg \\ Bayer Leverkusen
 
 
Reacties.