Wordt dit het jaar van Verstraete? "Ik zie Engels morgen, ik kijk ernaar uit"

25 augustus 2016 17:43

Birger Verstraete, op z'n achttiende los in de basis gedropt bij Club Brugge, werd na een rampjaar bij Moeskroen één van de basispionnen van KV Kortrijk. Hij hoopt dat hij kan voortbouwen op de zege tegen 'zijn' Club Brugge.

“Ik heb morgen afgesproken met Bjorn Engels, ik kijk ernaar uit om hem te zien", lachte Verstraete. "Of ik zout in de wonde zal strooien? Ik zal mijn zoutvat niet vergeten.” De centrale middenvelder straalt sinds hij bij KV Kortrijk zit en na een zege tegen Club Brugge nóg meer.

Ik kwam iets voor nieuwjaar in de ploeg, dat vond ik al lang duren

Wordt het eindelijk het jaar van de grote doorbraak? "Ik hoop het. Toen ik vorig seizoen pas iets voor Nieuwjaar in de ploeg kwam, vond ik het al wat lang duren." Het typeert de hongerige Bruggeling die uitstekend aan het seizoen begon.

"Ik hoop dat ik kan voortbouwen op vorig seizoen en die vier wedstrijden die we al speelden." Zo kan hij eindelijk dat rampjaar bij Moeskroen uit z'n hoofd zetten. Op z'n achttien stond hij bij Club een poos in de basis, dan is de Moeskroense bank en zelfs tribune minder comfortabel.

Ik kreeg geen eerlijke kans bij Moeskroen -Birger Verstraete

"Ik speelde wekelijks bij Club Brugge onder Garrido, maar bij Moeskroen kreeg ik geen eerlijke kans. Aan Garrido en Clément heb ik veel te danken. Clément duwde door en zei: 'Die kan je zo in de ploeg zetten, die gaat z'n werk wel doen."

Bij KV Kortrijk gaat het Verstraete opnieuw voor de wind. Dit weekend wacht het kunstgrasveld van Sint-Truiden. "Die zege tegen Club heeft ons heel veel vertrouwen gegeven voor de wedstrijd van zaterdag."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.