De tegenstanders van Club Brugge doorgelicht

25 augustus 2016 19:48

Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Dat worden de drie tegenstanders van Club Brugge in de poulefase van de Champions League. Geen absolute topclubs, maar wel drie taaie tegenstanders.

Leicester City

De verrassende Engelse kampioen van vorig seizoen debuteert in de Chamions League. De laatste Europese campagne van Leicester dateert al van 2000. Toen sneuvelde het in de eerste voorronde van de UEFA Cup tegen Rode Ster Belgrado.

Claudio Ranieri kan dit seizoen verder bouwen op de steunpilaren van vorig jaar. Van de basisploeg vertrok enkel N'Golo Kanté. Jamie Vardy en Riyad Mahrez verlengden deze zomer hun contract bij The Foxes.

Leicester is favoriet in deze groep, maar de machine moet nog een beetje op gang komen. De kampioen verloor op de eerste speeldag van de Premier League verrassend bij Hull City (2-1) en speelde vorig weekend 0-0 gelijk tegen Arsenal.

FC Porto

De nieuwe ploeg van Laurent Depoitre bereikte al voor de 21ste keer (op 25 edities) de poulefase van de Champions League. Porto doet daarmee evengoed als Barcelona en Real Madrid. De Portugezen knikkerden in de laatste voorronde AS Roma uit het toernooi en rekenen ook nu op kwalificatie voor de 1/8ste finales.

Levende legende Iker Casillas begint bij Porto aan zijn 18de opeenvolgende seizoen in de Champions League. Met 160 wedstrijden is hij ook de absolute recordhouder qua gespeelde wedstrijden op het kampioenenbal.

Trainer Nuno Espírito Santo heeft een goed uitgebalanceerde ploeg met hoogopkomende backs, een ervaren middenveld en een kwiekzilver goudhaantje in de punt van de aanval: André Silva.

FC Kopenhagen

Uit pot 4 toverde Roberto Carlos de Deense kampioen FC Kopenhagen. De ploeg van coach Stale Solbakken schakelde woensdag het Cypriotische APOEL Nicosia uit. Het doelpunt van de kwalificatie viel pas in de 86ste minuut. De Denen zijn er voor de vierde keer bij.

Club Brugge kent Kopenhagen nog goed. In 2012 schakelde Ariël Jacobs met Kopenhagen het Club Brugge van Georges Leekens uit in de laatste voorronde van de Champions League.

In het seizoen 2014-2015 trof Club Kopenhagen opnieuw, ditmaal in de poulefase van de Europa League. Blauw-zwart speelde thuis 1-1 gelijk, maar ging in Denemarken met 0-4 winnen.

Bekendste spelers bij de Denen: Tom Høgli (ex-Club), Erik Johansson (ex-Gent) en de pas aangekochte Nicolai Boilesen (ex-Ajax).

Koen Frans

Champions League \\ Club Brugge \\ FC Porto \\ Leicester City
 
 
Reacties.