Wie is die Emmanuel Sowah? Een jongen die weet waar hij voor vecht

25 augustus 2016 11:25

Veel fans vroegen zich zondag af waar Rene Weiler ineens Emmanuel Sowah had opgediept. De 18-jarige rechtsachter kreeg voor het eerst speelminuten en die verzamelde hij allemaal op training.

Sowah is een voorbeeldige leerling op training, verzekeren ze ons bij Anderlecht. Eentje die ook de mentaliteit heeft die Weiler graag ziet. "Een Afrikaanse jongen, maar eentje die zich moet en wil bewijzen omdat hij nooit iets anders kende", vertelt men ons. "Eentje die weet dat de helft van zijn familie op hem rekent en die daar ook voor vecht."

Bij Anderlecht zien ze Sowah voor elke speelminuut knokken. En dat heeft Weiler bijzonder gecharmeerd in de Ghanese jongeling. "Hij is ook technisch vaardig, een speler die ze in Europa graag zullen zien", klonk het bij zijn ex-club, het Ghanese Dreams FC.

Sowah zat slechts een half jaar bij de beloften.

Sowah heeft zich inderdaad in sneltempo aangepast aan het voetbal van Anderlecht. Een stille jongen ook, die onder de vleugels van zijn landgenoot Frank Acheampong gedijt in Neerpede. Hij speelde slechts een half seizoen bij de beloften vooraleer hij werd opgenomen bij de A-kern. En laat het nu op zijn positie zijn dat Anderlecht niet al te veel keuzes heeft.

Het experiment met Stéphane Badji op de rechtsachter was geen onverdeeld succes. Zolang Andy Najar nog niet fit is, zou Sowah wel eens de stand in van Dennis Appiah kunnen worden. Onbekend? Niet voor lang meer denken we dan.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.