Is dit het geheim achter de topprestaties (én de topconditie) van Ronaldo?

25 augustus 2016 18:30

Cristiano Ronaldo speelt al jaren aan een stuk aan de top. De Portugees geeft week na week, wedstrijd na wedstrijd het beste van zichzelf. Op enkele blessures na, is Ronaldo al die tijd fit gebleven. Straf, al blijkt de vedette van Real Madrid daar een geheimpje voor te hebben.

Ronaldo beschikt namelijk over een speciaal ritueel om in topvorm te blijven. Dat verklapte Jose Carlos Noronha, een dokter die de Portugees al hielp bij het revalideren. “Ik ken Ronaldo al elf jaar en hij is zelden geblesseerd. Zijn huidige knieblessure kwam tot stand na een ongelukkig contact”, klinkt het bij Tribuna Expresso.

CR7 steekt dan ook veel tijd in blessurepreventie. Zo zou Ronaldo zoveel mogelijk wetenschappelijke artikels proberen te lezen in zijn vrije tijd. “Cristiano probeert zoveel mogelijk bij te leren over het menselijk lichaam. Hij vraagt me vaak of ik nog teksten heb over gezonde voeding of andere zaken omtrent de gezondheid.”

Rust, slapen en voeding

Tot slot steekt de dokter nóg een pluim op de hoed van de Portugees. “Cristiano is een atleet, maar hij is ook veel bezig met details. Voldoende rust nemen, voldoende slapen en gezond eten”, besluit Noronha.

Timothy Collard

La Liga \\ Real Madrid
 
 
Reacties.