Weer puzzelwerk voor Weiler met Badji of Doumbia

25 augustus 2016 11:00

Niemand die eraan twijfelt dat Anderlecht zich vanavond plaatst voor de poulefase van de Europa League. Slavia Praag werd vorige week met 0-3 geklopt in eigen huis. De affiche in het Astridpark lijkt een formaliteit te worden.

Maar de spelers van Anderlecht nemen het best zo niet op, want Rene Weiler vraagt in elke match inzet én de winst. Hij wil het publiek vanavond nog eens verwennen en een goeie prestatie tegen de Tsjechen zou alvast het vertrouwen opkrikken naar de match van zondag tegen Gent.

Door een gebrek aan middenvelders zal Badji waarschijnlijk in het elftal staan.

Weiler is ook niet van plan om zijn basiself door elkaar te gaan schudden. "Ik wil met mijn sterkste elf spelen", zei hij gisteren. En dus mag Dennis Appiah - vorige week licht geblesseerd - aan de aftrap verwacht worden. Ook Acheampong zal wel klaar geraken voor de confrontatie en zal nog eens als linksbuiten mogen fungeren, want Deschacht zal linksachter blijven staan.

Badji of Doumbia?

Het probleem ligt elders. Omdat Kara zijn laatste Europese match schorsing uitzit, zal Weiler Dendoncker weer een rij achteruit moeten trekken. Maar door het vertrek van Praet en Defour heeft hij geen centrale middenvelders meer op overschot. Ofwel Doumbia, ofwel Badji zal Dendoncker zijn plaats naast Tielemans moeten innemen.

Slavia maakt nog maar weinig kans, maar als u denkt dat de Tsjechen paars-wit kunnen verrassen voor deze match, kan u dat al een aardige euro opleveren. De Brusselaars zijn bij UNIBET immers in alle rankings topfavoriet. Ontdek het hier en haal uw lekkere welkomsbonus op.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Anderlecht \\ Slavia Praha
 
 
Reacties.