De leider en het lichtpunt van Waasland-Beveren: "Hij geeft meerwaarde op het veld en in de kleedkamer"

25 augustus 2016 15:53

Waasland-Beveren heeft een erg jong team, maar het heeft wel meteen een leider gevonden met Ibrahima Seck. Die 27-jarige Senegalees leidt de debatten op én naast het veld. En hij is nochtans een nieuwkomer bij de Waaslanders.

Waasland-Beveren deelde dit seizoen al een aantal keren in de klappen met tegendoelpunten in het absolute wedstrijdslot. En dus is er ook veel oplapwerk op mentaal vlak bij de Waaslanders.

Ibrahima Seck: "Ben hier om de ploeg te helpen"

Na de 2-2 tegen KV Mechelen zaten de spelers in zak en as. Al is er wel een lichtpunt: Ibrahima Seck speelde al een paar goede wedstrijden en is meer en meer een leidersfiguur voor de erg jonge groep. Een van de jongste in eerste klasse, ook dit weekend. Dat kan je HIER nog eens bekijken.

"Op de match tegen Zulte Waregem na hebben we drie keer kansen gehad om te winnen", aldus Ibrahima Seck daarover zelf. "Het is moeilijk om uit te leggen wat er telkens weer misloopt, maar het is aan ons om eens 95 minuten de focus te houden."

Siebe Schrijvers: "We hebben zo iemand nodig met onze jonge ploeg"

En hij wil verantwoordelijkheid nemen daarin: "Ik neem die ook in deze jonge groep. Ik ben hier om de ploeg te helpen en ervoor te zorgen dat we niet nog meer punten laten liggen de komende weken."

Ook Siebe Schrijvers ziet in Seck een leidersfiguur: "We hebben zo'n speler nodig. Hij babbelt veel met ons en geeft iedereen raad. Hij heeft een meerwaarde, op en naast het veld. Dat blijkt ook in de kleedkamer."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.