'Kleinere' ploegen spelen voor plaats in 1/16de finales van Beker van België

26 augustus 2016 11:34

Dit weekend staat de vijfde ronde van de Beker van België, de Croky Cup, op het programma. De acht ploegen uit 1B komen in deze ronde in het toernooi, de zestien eersteklassers komen er pas in de volgende ronde bij.

De amateurploegen hebben er al verschillende rondes opzitten, maar voor de acht ploegen uit 1ste klasse B begint het bekertoernooi dit weekend pas. Union SG en Cercle Brugge gaan vrijdagavond als eerste de wei in.

Union moet naar Oosterzonen, Cercle staat voor de lastige verplaatsing naar het Kiel. Daar hoopt KFCO Beerschot-Wilrijk op een stunt tegen groen-zwart.

Antwerpfans niet welkom in Rijkevorsel

Zwarte Leeuw heeft het thuisvoordeel tegen Antwerp uit veiligheidsoverwegingen afgestaan. Het is kermis in Rijkevorsel en Zwarte Leeuw trekt zaterdagavond dan maar naar de Bosuil. In het seizoen '88-'89 schakelde Zwarte Leeuw als derdeklasser de toenmalige eersteklasser Antwerp uit in de achtste finales.

Ook Lierse, Tubeke en Lommel spelen zaterdagavond hun eerste bekerwedstrijd van het seizoen. De twee andere 1B-ploegen, Roeselare en OH Leuven, komen zondag pas in actie.

Het volledig overzicht van alle wedstrijden in de vijfde ronde:

{INSERT_MATCHDAY}

Koen Frans

Beker van België \\ Cercle Brugge \\ Beerschot
 
 
Reacties.