VIDEO: De wereldgoal van Heylen: "En dat met links!"

26 augustus 2016 07:14

Michaël Heylen scoorde gisteren een doelpunt dat hij waarschijnlijk nooit meer zal scoren. Of toch wel? Want zijn ploegmaats zijn danig onder de indruk van zijn traptechniek.

De trap met links - zijn slechte voet - deed het Astridpark kirren van plezier. En hemzelf ook, want het is niet zo vaak dat Heylen een wereldgoal scoort. Meer nog, het was zijn eerste officiële goal voor Anderlecht. We hadden hem graag aan het woord gelaten, maar Heylen moest - net als Emmanuel Sowah - naar de dopingcontrole.

En aangezien er na de wedstrijd niet veel vocht meer in zijn lichaam zat, duurde dat nogal. Maar zijn goal zal veel goedmaken. Twee weken geleden hoorden we hem nog klagen tegen de videoman van RscaTV dat zijn vrije trap op training - die blijkbaar schitterend was - niet was vastgelegd op beeld. Deze zal alvast niemand kunnen negeren.

"Ik ben heel blij voor hem", lachte Dendoncker, één van zijn beste maten. "We weten allemaal dat hij zo kan uithalen. Maar dan doet hij dat met links. Het was echt een ongelooflijke goal."

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht \\ Slavia Praha
 
 
Reacties.