Moet AS Roma zich zorgen maken om een vertrek van Nainggolan?

26 augustus 2016 09:25

Aan het begin van de transferperiode was er heel wat te doen omtrent de toekomst van Radja Nainggolan. Heel wat Europese topclubs trokken aan de mouw van de Rode Duivel, maar AS Roma smoorde het gevaar in de kiem en kon 'Il Ninja' overtuigen om in Rome te blijven.

Maar hoe liggen de kaarten nu, enkele dagen nadat duidelijk werd dat Roma dit seizoen geen Champions League zal spelen? De Italianen werden eerder deze week genadeloos uit het kampioenenbal geknikkerd door FC Porto, dat in de laatste voorronde te sterk bleek.

Nainggolan maakte er de afgelopen maanden geen geheim van dat hij graag in de Champions League wilde spelen. Dat Roma een goede kans maakte om de groepsfase te halen, speelde mee in de keuze van onze landgenoot om de Giallorossi trouw te blijven.

No Champions League, no Radja?

Nu Roma zich tevreden moet stellen met een plekje in de groepsfase van de Europa League, is het niet duidelijk of dat een invloed zal hebben op de keuze van Nainggolan. De middenvelder is een trouwe luitenant die niet snel zijn kar zal keren, dat weten we allemaal.

Maar als er in de laatste dagen van de mercato alsnog een ambitieuze ploeg – die wél in de Champions League speelt – komt aankloppen dan weet je het maar nooit. Al ziet het er momenteel naar uit dat Nainggolan gewoon bij Roma zal blijven. Een gooi naar de titel doen met die club is en blijft natuurlijk ook een leuke uitdaging.

Timothy Collard

Serie A \\ AS Roma
 
 
Reacties.