Martinez legt paar keuzes uit: "Defour heeft indruk op me gemaakt"

26 augustus 2016 13:45

Roberto Martinez maakte een paar opvallende keuzes in zijn selectie. Zo nam hij vier namen mee die er niet bij waren op het EK. Slechts vier, maar wel een paar die toch wat uitleg vereisten.

Zo was er Steven Defour. Na zijn transfer naar Burnley zit hij onmiddellijk bij de 23. "Ik ben heel benieuwd naar wat Steven de nationale ploeg kan bijbrengen", zei Martinez op zijn persconferentie. "Ik zag zijn eerste match met Burnley, onder moeilijke omstandigheden, en hij maakte serieus indruk op me. Ik ben benieuwd of hij dat ook bij de nationale ploeg kan brengen. Hij zit vol vertrouwen."

En dan de keuze voor Matz Sels. "Kijk, volgens mij hebben we vijf doelmannen die momenteel in aanmerking komen voor de nationale ploeg. De keuze voor Sels is ook geen definitieve. Sels heeft heel veel matchen in de Championship en kan zich zo in de kijker spelen. Maar het zijn de spelers die zichzelf selecteren. Ik maak enkel de beoordeling", gaf Martinez een duidelijke wenk.

Martinez heeft alvast geen probleem met Mirallas.

En dan was er nog Mirallas, met wie hij naar verluidt overhoop zou gelegen hebben bij Everton. Maar dat was dan wel een eenzijdige ruzie, want Martinez koestert alvast geen wrok. "Voor mij is dat nooit een item geweest. Ik heb Mirallas gezien en hij zit misschien wel in de beste vorm van de laatste jaren. Toen hij minder was viel hij naast de ploeg, maar dat is normaal niet?"

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.