Vervangt deze grote naam Yannick Ferrera? 'Standard nam al contact op met oude bekende'

26 augustus 2016 09:39

Yannick Ferrera bezorgde Standard vorig seizoen nog de beker, maar het lijkt er steeds meer op dat de jonge oefenmeester aan zijn laatste dagen of weken als trainer van de Luikse club bezig is. Achter de schermen schuimt Standard de markt af, op zoek naar een nieuwe coach.

Vitor Pereira was de eerste naam die in de wandelgangen van Sclessin circuleerde. De Portugese oefenmeester woonde een wedstrijd van Standard bij en werd nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Luik.

Journalisten uit Griekenland en Portugal, waar Pereira al aan de slag was, waren niet onder de indruk. Dat kan je hier en hier nog eens nalezen. Ook binnen het bestuur was er geen unanimiteit over de kwaliteiten van Pereira. En dus verliet Standard de piste-Pereira. Dat weet L’Avenir.

Conceiçao in beeld

Volgens de Waalse krant nam Standard daarna ook contact op met een andere Portugees: Sergio Conceiçao (41). De excentrieke ex-speler van Standard zit momenteel zonder club. Via zaakwaarnemer Christophe Henrotay werd Conçeicao al een eerste keer voorzichtig gepolst om mogelijk het roer over te nemen bij Standard.

Conceiçao speelde tussen 2004 en 2007 voor Standard en kroonde zich in die periode ook tot Gouden Schoen. In het seizoen 2010-2011 was de Portugees ook één seizoen assistent-trainer op Sclessin.

Is het binnenkort einde verhaal bij Standard voor Yannick Ferrera?

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.