Cercle-trainer: "Beerschot-Wilrijk speelde bij momenten op niveau van 1ste klasse"

27 augustus 2016 08:03

Cercle-trainer Vincent Euvrard was uiteraard tevreden met de bekerzege op het veld van Beerschot-Wilrijk. Hij beseft wel dat de belangrijkste scheidsrechterlijke beslissingen in het voordeel van groen-zwart waren.

"Na de vroege cadeau-goal hadden we in de eerste helft de wedstrijd goed onder controle. We misten zelfs de kans op 0-2", stak Cercle-trainer Vincent Euvrard van wal op de persconferentie in het Olympisch Stadion.

"Maar tussen minuut 45 en 75 hebben we echt sterretjes gezien. Het voetbal dat Beerschot-Wilrijk toen op de mat legde, zou niet misstaan in 1ste klasse A", zei Euvrard met veel eerbied voor de thuisploeg.

Geluk met de scheidsrechter

"In het laatste kwartier kon de wedstrijd alle kanten uit. Beerschot-Wilrijk had een strafschop kunnen krijgen voor handspel van Fabris in de zestien. Wij krijgen wat later een vrijschop na een gelijkaardige fase en scoren daaruit de 1-2."

Euvrard was tevreden dat zijn plannetje werkte in de eerste helft, maar beseft dat Cercle flirtte met de uitschakeling. "We konden Messoudi en Losada lange tijd uit de wedstrijd houden, maar na de rust speelden we bijzonder matig. Dit was niet het allerbeste Cercle."

Koen Frans

Beker van België \\ Cercle Brugge \\ Beerschot
 
 
Reacties.