Clean sheet voor Koen Casteels, invaller Thorgan Hazard is opnieuw beslissend

27 augustus 2016 20:46

Vrijdagavond werd het startschot voor het begin van de Bundesliga reeds gegeven. Kampioen Bayern München zette de toon met een klinkende 6-0-zege tegen Werder Bremen, zaterdag was het de beurt aan heel wat andere ploegen.

Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 2-1

Thorgan Hazard liet eerder deze week van zich spreken in de Europa League en ook in de Bundesliga was hij belangrijk. In de 84e minuut maakte hij zijn opwachting, een minuut later was hij goed voor de assist voor het winnende doelpunt van Stindl.

Borussia Dortmund-Mainz 2-1

Borussia Dortmund laat Bayern alvast niet los. De ploeg van Thomas Tuchel haalde het in eigen huis met het kleinste verschil van FSV Mainz 05. Lange tijd leek het erop alsof Pierre-Emerick Aubameyang na een goed kwartier spelen voor het enige doelpunt van de wedstrijd zou zorgen, maar in de slotminuten scoorde de spits nog eens. Gelukkig, want luttele seconden later zorgde Yuto nog voor de 2-1.

FC Augsburg-VfL Wolfsburg 0-2

De enige Belg die zaterdagnamiddag in actie kwam in de Bundesliga, was Koen Casteels. Onze landgenoot is eerste doelman bij Wolfsburg en zal wellicht tevreden terugblikken op speeldag 1. Casteels hield zijn netten schoon en zag ploegmakkers Daniel Didavi en Ricardo Rodriguez voor een 0-2-zege zorgen.