Maximum voor Juventus en Napoli, dat op spectaculaire wijze Milan opzijzet

27 augustus 2016 22:50

De neutrale toeschouwer hoopt dat het dit seizoen een spannende jaargang wordt in de Serie A, maar de ploeg die kampioen wil worden zal dan toch boven Juventus moeten eindigen. Zaterdag stonden er twee krakers op het programma, en Juve deed meteen een goede zaak.

De Oude Dame ging op bezoek bij Lazio – geen gemakkelijke verplaatsing – met het kleinste verschil winnen. Lange tijd bleef het ontzettend spannend, maar rond het uur klom Juventus dan toch op voorsprong.

Khedira zette zich goed door in de zestienmeter en knalde het leer vervolgens beheerst laag voorbij Lazio-doelman Marchetti. 0-1 voor Juventus, en daar bleef het ook bij.

Daarna was het de beurt aan Napoli en Milan. Heel wat meer doelpunten in dat duel. Bij een 2-0 ruststand dankzij twee treffers van aanwinst Milik leek de thuisploeg, met Dries Mertens in de basis, op weg naar een eenvoudige zege.

Milan kwam echter terug op gelijke hoogte via Niang en Suso. Vijf minuten volstonden voor wat het begin van een mogelijke ommekeer leek. Zo ver kwam het echter niet. Callejón scoorde twee keer in een turbulente slotfase. Milan eindigde de partij nog met negen na twee uitsluitingen.

Timothy Collard

Serie A \\ Lazio \\ Juventus
 
 
Reacties.