Hanni-Tielemans, nieuw 'gouden duo': "Wij zijn alletwee balliefhebbers"

27 augustus 2016 14:13

Sofiane Hanni is in korte tijd een grote meerwaarde geworden voor Anderlecht. En met hem ging ook het niveau van Youri Tielemans omhoog. Toeval? Niet echt, aangezien de twee elkaar wonderwel vinden op het veld.

Tielemans ontbrak de vorige seizoenen misschien wel een maatje waar hij mee kon combineren. Nu heeft hij die gevonden in de fluwelen voetballer die Hanni is. "Hij is een 'balspeler', een liefhebber van de bal", gaf Hanni mee. "Net als ik. Ik zoek hem graag op, want we weten allebei dat we de bal bij elkaar kwijt kunnen."

"Youri is ook meer op zijn gemak met mij in zijn nabijheid en omgekeerd", vervolgde hij. "We proberen automatismen te creëren en dat lukt tot nu toe aardig. Het gaat alleen maar beter gaan. Youri is dan ook een héél goeie voetballer."

Tielemans heeft zijn maatje op het middenveld gevonden.

Toch ondervindt Hanni dat er wel degelijk een verschil is tussen voetballen bij Anderlecht en bij KV Mechelen. "Ik krijg inderdaad meer trappen", lachte hij. "Ik probeer hetzelfde spel te spelen, maar de benadering van de tegenstander naar ons toe is anders. Iedereen wil de nul houden tegen Anderlecht. Aan ons om daar oplossingen voor te vinden."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.