Hoe komt Club Brugge voor de dag tegen Standard? Het is tijd voor Jelle Vossen

27 augustus 2016 11:16

Club Brugge krijgt komende zondag het bezoek van Standard. Blauw-zwart wil zich koste wat het kost herpakken na een erg matige pot voetbal op het veld van KV Kortrijk. De aanval liet het in het Guldensporenstadion, is het nu dan tijd voor veranderingen?

Preud’homme koos in Kortrijk voor een voorhoede Refaelov-Diaby-Bolingoli. Eerstgenoemde is geblesseerd, laatstgenoemde twijfelachtig en Diaby… Tja, die was eigenlijk nergens tegen de troepen van Karim Belhocine.

Het is tijd voor Jelle Vossen

Het lijdt dan ook geen twijfel: tegen Standard zullen er wellicht enkele andere jongens hun kans krijgen. In eerste instantie denken we aan Jelle Vossen. De goaltjesdief kende ook nog geen gelukkig seizoensbegin, maar hij werk wel keihard en plooit zich dubbel in functie van de ploeg.

Tegen Kortrijk zagen we een gretige Vossen invallen. Een Vossen die mits wat meer geluk zelfs nog voor de gelijkmaker had kunnen zorgen. De Limburger hoopt op een basisplaats tegen Standard en die verdient hij ook gewoon.

Jelle Vossen gaat er altijd voor de volle 100% voor.

Bolingoli en Gedoz op de flanken?

Voorts is het uitkijken naar hoe de blessure van Bolingoli evolueert. De linkspoot sukkelde met de naweeën van een kleine blessure die hij overhield aan de match tegen Kortirjk. Als alles volgens plan verloopt, raakt hij wel fit voor de match tegen Standard en mogen we hem aan de aftrap verwachten.

Tot slot blijft er nog één positie vacant. Wie vult de leemte op die Refaelov achterliet op de rechtse flank? In principe is Felipe Gedoz nummer één in de pikorde. De Braziliaan viel net als Vossen gretig in tegen Kortrijk en moet nu zijn kans grijpen. Nikola Storm en Anthony Limbombe volgen momenteel nog achter Gedoz in de pikorde.

Boli Bolingoli viel goed in tegen Sporting Lokeren, maar had het iets moeilijker tegen KV Kortrijk.

Of krijgt Diaby een nieuwe kans?

Maar Preud’homme kennende is de kans groot dat Diaby naar de rechterflank verhuist. De Malinees speelde vorig seizoen wel vaker op die positie en bewees toen dat hij ook van op de flank gevaarlijk kan zijn. Alleen moet hij dan wel zijn oude vorm terugvinden.

Systeem met twee spitsen

De laatste optie die er is, is van systeem veranderen. Preud’homme zou kunnen opteren voor een opstelling met twee diepe spitsen. Die posities kunnen dan ingevuld worden door twee aanvallers uit het rijtje Vossen Diaby en Wesley. Interessant, maar wellicht houdt Preud’homme vast aan zijn vertrouwde systeem.

Wesley Moraes. De enige échte targetman die er bij Club Brugge rondloopt. Krijgt hij een kans?

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.