Ceulemans haalt heikel punt aan na aanstelling Henry: "Schaf dat diploma gewoon af"

27 augustus 2016 11:31

De KBVB ging niet voor een Belgische T3, maar wel voor Thierry Henry. Enige probleem daarmee is dat de assistent van Roberto Martinez niet in het bezit zal zijn van een Pro Licence-diploma. In de Belgische competitie moet je dat hebben.

Jan Ceulemans, voorzitter van BFCPro, de belangenvereniging van Belgische proftrainers, vindt dat spijtig. "Het is jammer voor de Belgische trainers dat er maar één Belg (Lemmens) in de staf zit", aldus Ceulemans in Het Nieuwsblad. "En het is dubbel jammer dat ook de bond het Pro Licence-diploma negeert."

Met Karim Belhocine heeft Kortrijk immers een probleem. Zij moeten een andere trainer vinden omdat Belhocine geen Pro Licence heeft. "Er is van alles te doen rond Kortrijk-trainer Karim Belhocine, maar de Belgische voetbalbond zegt nu zelf: Het is niet belangrijk dat je geen Pro Licence hebt."

Laat dan iedereen die er goesting in heeft maar trainer worden

"Op zich heb ik er niet eens zo’n probleem mee dat er een buitenlander boven een Belg gekozen wordt. Maar die zou dan wel over een Pro Licence moeten beschikken. Want nu kan je dat diploma net zo goed afschaffen. Laat dan iedereen die er goesting in heeft maar trainer worden.”

Redactie

België
 
 
Reacties.