Kara weg, Anderlecht doet goeie zaken, maar heeft nu wel extra werk

27 augustus 2016 14:32

Rene Weiler snakt naar het einde van de mercato en we kunnen hem begrijpen. Voor de zoveelste week op rij moet hij zijn elftal tegen AA Gent in stelling brengen terwijl hij alweer een speler verliest.

Kara Mbodji zal er immers niet meer bijlopen. De Senegalese verdediger trekt dit weekend de deur op Anderlecht achter zich dicht en gaat bij Swansea zijn medische testen afleggen. Kara heeft al een persoonlijk akkoord met de Engelse club en die willen Anderlecht 7 miljoen euro betalen voor de grote centrale pion.

En dus wordt dit weekend alles geregeld. Daardoor moet Weiler echter opnieuw Dendoncker naar achter trekken en Heylen laten depanneren op de rechtsachter. Ofwel Heylen centraal zetten, want Gent kondigt zich aanvallend toch iets moeilijker aan dan Slavia Praag.

Van Holsbeeck moet voor maandag een akkoord gevonden hebben met Zenit over Lombaerts.

Het betekent ook wel dat Jakub Brabec snel mag komen en dat Anderlecht nog een centrale verdediger nodig heeft. Want voor twee vertrekkers staat er met de Tsjech voorlopig maar één nieuwkomer tegenover. Lombaerts blijft een optie, maar dan moet Van Holsbeeck ten laatste voor maandag een akkoord bereikt hebben met Zenit. Anders wil het management van de verdediger niet meer onderhandelen.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.